Λάρισα: «Αστέρια» του μπάσκετ στο 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων – Παλαιμάχων

Στη Λάρισα πρόκειται να διεξαχθεί το τριήμερο 26-27-28 Μάϊου το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Βετεράνων – Παλαίμαχων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, να δηλώνει πως στη Λάρισα το τριήμερο θα βρεθούν «μεγάλες δόξες του μπάσκετ. Τριάντα ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 400 αθλητές στα τρία γήπεδα μπασκετ Νεάπολης, Αλκαζάρ και Άγιο Θωμά».

Ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε πως οι αγώνες αναμένονται «συναρπαστικοί» καθώς «βλέπεις το πριν και το μετά αλλά ταυτόχρονα δίνουν και ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια». Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας πως πρόκειται για μια «γιορτή του μπάσκετ και του αθλητισμού».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στάθηκε στην συναισθηματική και οικονομική σημασία του τουρνουά. Όπως είπε αρχικά ο δήμαρχος, ο κόσμος θα δει «δόξες παλιές και δόξες του τοπικού μπάσκετ και πραγματικά μας θυμίζει καλές εποχές του αθλήματος και δίνει ένα μήνυμα στον κόσμο για το αύριο σε έναν αθλητισμό που πρέπει να πάρει άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που σήμερα έχει».

Στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης στάθηκε στη σημαντική οικονομική «ένεση» που πρόκειται να δεχτεί η Λάρισα καθώς το τριήμερο αναμένεται να επισκεφτούν εκατοντάδες άτομα την πόλη.

Στη σημαντική οικονομική ενίσχυση που θα δεχτεί η Λάρισα το τριήμερο, στάθηκε αρχικά και ο επικεφαλής της διοργάνωσης του τουρνουά και παλαίμαχος αθλητής του ΓΣ Λάρισας, Δημήτρης Κουραμάς, ο οποίος τόνισε πως στη Λάρισα πρόκειται να βρεθούν 700 με 800 άτομα που θα «στηρίξουν την οικονομία της πόλης».

Στη συνέχεια ο κ. Κουραμάς ανέλυσε τους στόχους της διοργάνωσης λέγοντας πως «Θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια ιστορία που έχει η πόλη της Λάρισας στο άθλημα και στο κομμάτι της απόδοσης τιμών θα περιλάβουμε αθλητές από το ’60 και εντεύθεν. Ανθρώπους που στη συνέχεια είχαν και σημαντική προσφορά στην πόλη».